A+ A A-

Carta d'opinió, Comunicat en suport als regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sort

Comunicat en suport als regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sort


Des de la CUP Pallars volem manifestar públicament tot el nostre suport als regidors de la CUP Sort i de FEM Municipi, que integren l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Sort, en la seva decisió de denúncia pública de la gestió negligent i el conseqüent malbaratament de recursos públics durant els darrers anys de governs convergents al municipi.

 


En la sessió plenària d’ahir, 21 de novembre, ple que es podia seguir per streaming en directe i al que hi va haver una nombrosa assistència de públic, l’equip de govern va fer un acte de transparència cap als veïns i veïnes. Fem Municipi i la CUP van fer públics els resultats d’una auditoria externa independent que ha analitzat 14 expedients de l’Ajuntament de Sort, tots ells iniciats amb els antics governs de CIU. El resultat de l’estudi fa palesa un acció de govern opaca i desidiosa respecte a la gestió de les arques públiques. Es calcula que l’Ajuntament de Sort està obligat a tornar al voltant d’un milió d’euros a diferents organismes públics per no haver executat les obres de les subvencions per les quals s’havia concedit aquests diners. Aquestes obres que no s’han realitzat o finalitzat són infraestructures com ara la Biblioteca Comarcal, el Passeig de les Vernedes o el Camp de Regates.


Com a conseqüència d’aquesta gestió de governs anteriors, l’Ajuntament s’ha vist obligat per la Generalitat a realitzar un pla de sanejament, per tal d’equilibrar els comptes del consistori, incrementant els ingressos i disminuint la despesa. Aquestes directius obliguen directament a l’Ajuntament a recaptar més fons mitjançant taxes i impostos, així com a disminuir severament totes les partides del pressupost anual. A més a més, durant l’any 2017, no es podran fer inversions a no ser que aquestes estiguin subvencionades al 100%.


Per tot això, exigim que els càrrecs electes que en legislatures anteriors van ser responsables d’aquests fets, i que a dia d’avui continuen essent regidors a l’Ajuntament per CIU, assumeixin responsabilitats polítiques pel frau produït amb diners públics. Perquè considerem que aquesta gestió és il·legítima i només perjudica al Poble, la CUP Pallars ens sumem a demanar-ne la seva dimissió d’immediat, tal i com ho va fer ahir l’Alcalde de Sort en nom de tot l’equip de govern.


Recolzem públicament la necessitat d’emprendre accions legals per cercar tots els responsables d’aquests fets que van iniciar-se fa anys amb l’equip de govern d’Agustí López (CIU) que ha continuat fins la darrera legislatura convergent amb Llàtzer Sibís al capdavant del consistori pallarès.
Cup Pallars

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH