A+ A A-

Carta d'opinió per Miquel Font Navarri

“La III Exposició de bolets de l'Alt Pirineu hauria d'estar en un lloc més cèntric de Sort”

 

La III Exposició de bolets de l'Alt Pirineu hauria d'estar en un lloc més cèntric de Sort. Això és el que va dir ahir, 31 d'octubre de 2016, el micòleg Joan Montón en la tercera edició d'aquest certamen, que es va fer a les afores de Sort. No obstant això, Montón, que va fer de guia, es va mostrar molt agraït amb els organitzadors: la Societat Catalana de Micologia, la Generalitat i el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Tot i trobar-se en un lloc apartat del poble, fins a 17 persones van coincidir ahir a les set de la tarda a la mostra de fongs del Parc Natural de l'Alt Pirineu, que tenia com a objectiu fer conèixer quins bolets són comestibles i quins no i explicar les diferents varietats que es poden trobar en funció de la zona. Cal recalcar que tots els bolets han estat collits dins d’aquest parc. Ara bé, Joan Montón va comentar que la quantitat d'assistents va disminuir en comparació amb anys anteriors pel fet de no trobar-se al centre del poble, i va afegir que se n’hauria d’haver fet més propaganda. Ell mateix va afirmar que l'any següent la exhibició hi seguirà sent, ja que aquests vegetals són un atractiu turístic per la comarca, i una iniciativa així incentiva el turisme. “Això durarà tant com la gent i el Parc Natural vulguin, mentre jo pugui els ajudaré a fer-la” va dir en referència al futur de la mostra.

 

De totes formes, l’expert va explicar que aquesta temporada està sent força dolenta, degut a la sequera que hi ha des de fa dos anys, i que per això en aquesta edició hi ha pocs bolets coneguts i comestibles com el rovelló, el pinetell o el peu de rata. I fins i tot hi ha bolets que ni tant sols hi apareixen, com el cep. És convenient explicar que, si bé la demostració va començar ahir dilluns 31, es pot visitar tant avui dia 1, de 10 a 14h i de 17h a 20h, com demà dia 2 de 10 a 14h. L’entrada és gratuïta i qui hi vulgui anar s’haurà de dirigir a l’aula de cuina LEADER de l’Escola de Piragüisme de Sort, al costat de la Creu Roja, o el que és el mateix: pujant de Montardit a mà dreta, abans d’entrar al poble.

 

 

Per altra banda, un dels assistents, en David Mir, un barceloní aficionat als bolets que puja

bastant al Pallars, va comentar que era el primer any que visitava el taller, però que l’any que ve repetirà l’experiència, i que les explicacions del guia van ser excel·lents. Va afegir que un dels perills del fet que es faci molta difusió dels bolets que hi ha, és que molta gent vagi a la muntanya i la deixi en males condicions. Tot i que no s’ha intoxicat mai, en David va relatar que de ben segur aquesta exposició ajudarà a prevenir futures intoxicacions. Paradoxalment, tot i ser de Barcelona, va declarar que els boletaires de la comarca cuiden 

el bosc, però que en canvi la gent que ve de fora no ho fa. 

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH