A+ A A-

El Club Patí Tremp aconsegueix podi en tots el nivells presentats a Juneda

EL C.P. TREMP ACONSEGUEIX PODI EN TOTS ELS NIVELLS PRESENTATS A JUNEDA

 Quatre podis en total son el que van aconseguir els patinadors del C.P. Tremp aquest cap de setmana a Juneda,   a la 1a Volta d’Iniciació de les categories E1, E5, C5, C6, B3, B5, A3 i Deb3 celebrada a Juneda.

El Club  tenia 9 patinadors de 4 dels nivells participants: Irati Altuna (A3), Nahia Anaut (B3), Lil Khater i Anna Fillat (C5) i Marc Vela i Alba Pont (E1) acompanyats de la nostra entrenadora Thaís Pla. Núria Alegret (B3) i Helena Fillat (C5) no van poder participar.

 

1a posició pel Lil Khater.

2a posició per  Nahia Anaut.

Irati Altuna i Alba Pont també van enfilar-se al podi en 3er lloc.

Anna Fillat i Marc Vela es van quedar a les portes en una molt bona 4a posició en respectius nivells, i no menys destacable la 6a posició de l’Èlia Salse.

Excel·lents resultats, doncs, pels patinadors del C.P. Tremp que van encapçalar les classificacions de la jornada en tots els nivells presentats, quedant entre els 6 primers d’una mitjana de 20 patinadors de la província per grup.

 

També als  entrenadors Joan Potrony i Thaís Pla del club que, van acabar entre els 2 clubs que porten, van ser dels que van aconseguir pujar més patinadors a podi.

Vist: 905

Article d'opinió de la Rosa Amorós, regidora i diputada per ERC al Parlament

Article de Rosa Amorós, regidora i diputada per ERC al Parlament

 

             Dones a les llistes? Sí. Però on?

Aquest 2015 se’ns presenta ple d’emocions i reptes. Vivim una onada sobiranista liderada per una ciutadania que fa dies que empeny amb força i que ja no dubta en expressar les seves opinions a cada moviment o tàctica política que surt a la llum, sigui de qui sigui.

 

Aquesta mobilització ciutadana espera poder decidir el seu futur com a poble al més aviat possible, mitjançant un seguit de processos electorals. El primer d’aquests són les eleccions municipals del 24 de maig. Això suposa que cadascú decidirà individualment quines persones i/o grups polítics són mereixedores de més confiança per liderar i gestionar les polítiques municipals.

 

Una de les qüestions prioritàries és l’elaboració de les llistes on cada partit, des de la seva particular ideologia, treballa per aconseguir la candidatura guanyadora; una llista de persones amb la preparació necessària i amb el compromís de treballar pel municipi.

 

Ara bé, la Llei Orgànica 3/07 d’ Igualtat efectiva de dones i homes, regula la paritat a les llistes i concreta que en poblacions de més de 3000 habitants , el nombre de persones de cada sexe no ha de ser superior al 60% ni inferior al 40%. En les poblacions de menys de 3000 habitants, igualment cap gènere pot tenir una representació inferior al 33%.

 

Llavors, quin paper hem de jugar les dones en tot plegat? Doncs, si som una mica més de la meitat de la població en nombres absoluts, també hem de jugar el mateix paper que els homes, d’igual a igual, a l’hora de legislar i executar, sigui quin sigui el nombre d’habitants d’una població o municipi . Ras i curt.

 

Però, tal com indiquen les estadístiques, encara estem molt lluny d’arribar al percentatge d’una igualtat real. Actualment el percentatge és de 32,54% de regidores enfront un 67,46% de regidors, i en els 3 últims mandats electorals aquestes dades han empitjorat, amb un creixement baix i una tendència a l’estancament .Només un 28,90% dels consistoris assoleixen la paritat o la superen tota la resta, un 62% no l’assoleixen. Fins i tot, en 86 ajuntaments catalans on no hi ha cap dona als plens municipals.

 

Malauradament és a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran on s’assoleix menys la paritat, concretament al Pallars Jussà, al Pallars Sobirà i a la Val d’Aran.

 

Dit això, cal fer entendre que les dones tant podem encapçalar una llista com tancar-la, però hauria de ser per decisió pròpia. Cadascuna hauria de ser en el lloc on se senti més capacitada a l’hora de treballar pel seu poble.

 

No es tracta de forçar res, però potser mirem i no veiem prou bé. De vegades ens caldria fixar- nos més i millor, amb respecte i reconeixement, ja que podem tenir al davant una dona sobradament preparada, però a la qual no se li ha donat cap oportunitat.

 

En aquest moment tant important de presa de decisions i de canvis, s’ha de tenir en compte el paper de la dona en la política i la necessitat que hi sigui present, fins i tot per regeneració democràtica. Cal apel·lar a tots els grups polítics que treballin per aconseguir una paritat real, la que permet que els homes i les dones puguin complementar-se i treballar colze a colze, d’igual a igual.

 

Aviat i des del món municipal, tots i totes, podrem ajudar a construir  una Catalunya més justa i equitativa  per a tothom. Som-hi!

 

Rosa Amorós Capdevila. Diputada, regidora i secretària de les Dones d’ERC.

Vist: 1215

Carta al Director de la Cup - Vall Fosca

CARTA AL DIRECTOR


Vall Fosca Ski&Golf Resort, punt i final.


Sembla que fos ahir quan, per la Vall Fosca veiem passar aquells camions enormes amb les pilones metàl·liques dels remuntadors de l’estació d’esquí de Filià. Molts contemplaven alleujats (per pocs dies) com es materialitzaven les seves esperances personals i els seus interessos particulars en un macroprojecte turístic d’alt standing a la Vall Fosca. Altres assistíem incrèduls a l’intent desesperat de MARTINSA FADESA d’implementar un projecte que des del primer dia estava abocat al fracàs, així ho havíem denunciat diferents vegades els que no volíem aquest model de desenvolupament pel nostre municipi ni pel nostre país. Incrèduls perquè ja feia molt temps que no es venien pisos, ni s’omplien complexes turístics d’aquestes característiques i tothom ja començava a parlar de la bombolla immobiliària, no enteníem que tal com estava la situació del mercat immobiliari i el sector financer , aquí a la Vall encara s’apostés a ulls clucs per l’ostentació, el luxe i els projectes multimilionaris. Pocs mesos després vam veure passar, ara de baixada, les pilones que no s’havien instal·lat a la muntanya, i com una de les empreses subcontractades se les enduia per mitigar el seu petit desastre empresarial, ja que MARTINSA FADESA havia presentat el major concurs de creditors de la història de l’Estat espanyol.
Sembla que fos ahir, però aquesta primavera farà 6 anys. La muntanya segueix com la van deixar, a mig llaurar, amb les siluetes llunyanes de les gegantines pilones del telecabina desembragable que havia de ser el segon més potent d’Europa, amb les estructures de formigó, dignes de Chillida, amb més de trenta metres d’alçada a tocar d’una zona que havia estat PEIN. Al poble d’Espui, l’espectacle encara és més trist, la carretera local vorejada amb tanques d’obra mig caigudes, carrers sense acabar, una grua plantada, estructures i edificis fantasma... i darrera de tot això, un poble humiliat, que havia sigut un dels més bonics de la Vall Fosca. I què s’ha fet des d’aleshores? Què ha fet l’Ajuntament, principal impulsor i a vegades fins i tot promotor, d’aquest gran projecte?
Quan els primers anys de la crisi, l’Ajuntament informava que estaven en contactes amb inversors russos, coreans, àrabs... per tal que compressin el projecte i acabessin les pistes d’esquí, el camp de golf, els 13 hotels i les 900 vivendes, la situació feia fins hi tot gràcia, per ridícula que semblés. Però que a hores d’ara encara els segueixin buscant, ja no fa gràcia, sinó que és preocupant, perquè la desesperació és una mala companya en les negociacions, i demostra que no tenen alternatives per donar vida al municipi. Durant aquests anys, però, no s’ha conegut el resultat dels esforços en mirar de restaurar o reparar els danys que s’han fet a la muntanya de Filià o al poble d'Espui, ni tan sols en l’exigència de les mínimes mesures de seguretat per evitar que hom prengui mal en les instal·lacions i obres que han quedat a mig fer i abandonades .
La gent de la Vall, els que quedem, perquè en els últims anys ha continuat marxant moltíssima gent del municipi (entre ells cinc dels set regidors de l’ajuntament, amb l’alcalde inclòs), hem continuat amb la nostra vida. Amb major o menor fortuna s’han anat fent obres i serveis als pobles, i moltes vegades s’ha malgastat el pressupost municipal en coses que no són de gran importància per la gent que hi vivim tots els dies de l’any però que en patim les mancances diàriament, hem anat fent i gairebé n’hem tingut una mica per a tot el necessari fins al moment: serveis, personal, cultura, escola bressol, infraestructures...
La majoria d’habitants de la Vall Fosca creiem en el nostre municipi i en els nostres pobles, ens hi agrada viure i hi veiem un futur. Creiem en unes possibilitats professionals i econòmiques arrelades i dimensionades al país que tenim, més enllà de macrocomplexes turístics de models ja caducs , i no volem assistir més a l’espectacle patètic i decadent de veure com el nostre Ajuntament segueix demanant menjar pel seu fill mort que porta en braços. Enterrem-lo degudament, reparem les ferides, i exigim responsabilitats a qui ens ha tingut tants anys entretinguts. No estem disposats a que el pressupost municipal s’utilitzi per ressuscitar el cadàver del camp de golf, o a subvencionar, finançar, o avalar, un projecte especulatiu de cap grup inversor que li interessi el pastís d’Espui.
Volem una Vall Fosca viva, amb gent als pobles, amb cases obertes cada dia, amb petits projectes que donin vida al municipi, ... Volem acabar el capítol de Vall Fosca Interllacs, que ha destrossat el nostre municipi, i el més ràpid possible, passar pàgina i encarar el futur amb esforç, esperança i il·lusió, perquè encara tenim molts recursos en una vall tan preciosa. I vosaltres com la voleu?
CUP Vall Fosca.

 

Vall Fosca, 4 de febrer de 2014

Cadidatura d'Unitat Popular

VALL FOSCA

 

Vist: 3604

LO PALLARS OPINA 2

 

Lo Pallars tv ha sortit al carrer a preguntar als pallaresos i pallareses sobre economia, no et perdis les respostes.

 

Vist: 2026

EL PALLARS OPINA 1

 

POSSIBLE TANCAMENT DE L'AGBS

HEM SORTIT AL CARRER A PREGUNTAR..

 

Lopallars Televisió ha sortit al carrer a preguntar què en penseu sobre el possible tancament de l'AGBS. No us perdeu les respostes i propostes alternatives d'alguns dels nostres veïns i veines.

Vist: 2199

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH