A+ A A-

Una passejada per les cançons de la poesia catalana tanca la setmana de la poesia a Tremp

Els ocells de pas, un concert-xerrada de Miquel Pujadó conclou els actes de Setmana de la Poesia a Tremp  

 

En el marc del la Setmana de la Poesia, el dissabte dia 25, unes 20 persones han gaudit d’una passejada per la literatura catalana a través de cancóns a càrrec del cantat i escriptor Miquel Pujadó sota el nom d’Els ocells de pas.  

 

 

Pujadó ha realitzat un recorregut per la poesia catalana a partir de la literatura trobadoresca d’Occitània i Provença dels segle XI i XII amb poesies de Guillem de Berguedà, Hug de Mataplana,. El recorregut medieval ha combinat cançons de Raimon que havien estat escrits per Anselm Turmeda al segle XIV, com el poema del bons amonestaments, poemes d’Ausiàs March.

El recorregut poètic s’ha combinat amb les cançons de la nova cançó catalana dels anys 60 que musicaven poemes catalans antics.

S’ha donat pas a la poesia de la Renaixença com els poemes populars de Jacint Verdaguer com La cançó del Raier que destaca més com a cançó popular que com a poesia.

En el recorregut de finals del XIX i inicis del XX, Pujadó ha destacat els moviments artístics del modernisme, noucentisme amb Maragall i Carner com a grans representants. Als anys 20 van destacar els poemes de Salvat Papasseit i Josep M. de Sagarra. De Sagarra el més conegut i musicat és Vinyes verdes vora el mar cantat per Lluís Llach i Ovidi Montllor.

Finalment, s’ha referit a poetes contemporanis com Vincent Andres Estellés, Miquel Martí i Pol i Joan Barceló. De Martí i Pol ha destacat que durant un breu període de temps va cantar els seus poemes i que, posteriorment escrivia amb la intenció que els seus poemes fossin musicats.

L’activitat ha estat una proposta de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp i el  el suport des Serveis Territorials de Cultura i l’Ajuntament de Tremp.

 

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH