A+ A A-

Presentació del llibre Espoli : del Museu al jutjat de Tremp

Deu anys després de la presentació a Tremp de la publicació On és la Calaixera,  on Jordi Campillo  analitzava els delictes contra el patrimoni del Pirineu, avui s’ha presentat la continuació d’aquell llibre, amb la contextualització de dades de tot Catalunya i l’abordatge del tema de l’espoli des de diversos punts de vista.

 

.

El dia 17 de març va tindre lloc a l’Epicentre la presentació de llibre Espoli: del museu al jutjat. Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015) de Jordi Campillo i Susana Romero,

Hi van intervindre Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Campillo, arqueòleg i autor; Rafael Català,  historiador i editor.

Tots tres han contribuït a exposar l’obra des de diferents punts de vista i han coincidit en la importància de defensar el patrimoni cultural, donat el valor que té com a element bàsic de referència social, de vinculació amb les arrels dels avanpassats i definidor d’identitat, sense oblidar el generador econòmic pel turisme. En aquest sentit han manifestat que el llibre és  una alerta imprescindible per tal d’abonar la consciència sobre el patrimoni i la necessitat de protegir-lo.

Susana Romero és fiscal en actiu. L’any  2008 va crear i va assumir la coordinació de la Fiscalia de Patrimoni Històric de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al 2009.

La presentació ha comptat amb el suport de la Biblioteca Pública Maria Barbal i  l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Hi han assistit una trentena de persones. 

2013 Lo Pallars televisió

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH