A+ A A-

Obert el termini per participar al 6è Mostremp

Ja s’ha obert el termini de participació per a la sisena edició del Mostremp, cinema rural al Pallars. Els treballs que vulguin participar han de tenir una durada màxima de 25 minuts i estar relacionades amb el món rural. La data límit per participar-hi és el 15 d’abril. Al web del Mostremp es poden trobar les bases de cada secció, així com informació per participar-hi.

 

 

La secció oficial manté els premi del jurat, dotat amb 2.000 euros, i el del públic, de 1.00 euros. Els curts rodats a les comarques del Pallars o la Ribagorça (tant la part catalana com l’aragonesa) optaran també al premi de 500 euros. Per als directors amb més projecció, les seccions infantil i juvenil Víctor del Val, dirigides a les escoles i instituts i dotats amb 150 euros per al centre educatiu guanyador.

 

La sisena edició del Mostremp tindrà lloc els dies 24, 25, 26 i 27 d’agost d’aquest any. A més, durant els mesos de juliol i agost, el Mostremp arribarà a diferents punts de les comarques pallareses, en una nova edició del Mostremp sobre rodes.

 

Mostremp és una iniciativa de l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp, nascuda l’any 2012, i amb l’objectiu de reivindicar el paper que té el cinema en tractar temàtiques i problemàtiques pròpies del món rural. 

Vist: 623

Jordi Masó guanya per segon cop el premi Vent de Port

 

Una conversa amb Damià Sindreu i altres narracions és el 23è recull de contes que s’ha presentat aquest migdia a la sala del Casal Cultural de Tremp.

 

El dia 26 de març es va presentar a la sala del Casal Cultural el 23è premi Vent de Port de narracions que convoca l’entitat La Casa del Sol Naixent, amb una dotació econòmica de 2100€.

 

Els 70 assistents a la presentació del premi de narracions Vent de Port han pogut gaudir de la lectura del conte guanyador.

La presentació ha comptat amb la participació de Xavier Baulies, fundador del certamen; Jordi Mir, membre del jurat; Joan Ubach, Alcalde de Tremp M. Pilar Cases, regidora de cultura de l’Ajuntament de Tremp; Dario Albert, president de La Casa del Sol Naixent i Jordi Masó, guanyador del certament.

S’ha destacat la bona participació d’escriptors d’arreu dels països catalans, participació que gira entorn als 150 de mitjana, així com la qualitat de les narracions.  Enguany, el fet més destacable és que per primer cop en les 23 edicons es repeteix de guanyador.

Aquesta activitat està organitzada per l’entitat trempolina La Casa del Sol Naixent i compta amb el suport de l’Ajuntament de Tremp i la col·laboració de la Biblioteca Pública Maria Barbal.

Vist: 320

Una passejada per les cançons de la poesia catalana tanca la setmana de la poesia a Tremp

Els ocells de pas, un concert-xerrada de Miquel Pujadó conclou els actes de Setmana de la Poesia a Tremp  

 

En el marc del la Setmana de la Poesia, el dissabte dia 25, unes 20 persones han gaudit d’una passejada per la literatura catalana a través de cancóns a càrrec del cantat i escriptor Miquel Pujadó sota el nom d’Els ocells de pas.  

 

 

Pujadó ha realitzat un recorregut per la poesia catalana a partir de la literatura trobadoresca d’Occitània i Provença dels segle XI i XII amb poesies de Guillem de Berguedà, Hug de Mataplana,. El recorregut medieval ha combinat cançons de Raimon que havien estat escrits per Anselm Turmeda al segle XIV, com el poema del bons amonestaments, poemes d’Ausiàs March.

El recorregut poètic s’ha combinat amb les cançons de la nova cançó catalana dels anys 60 que musicaven poemes catalans antics.

S’ha donat pas a la poesia de la Renaixença com els poemes populars de Jacint Verdaguer com La cançó del Raier que destaca més com a cançó popular que com a poesia.

En el recorregut de finals del XIX i inicis del XX, Pujadó ha destacat els moviments artístics del modernisme, noucentisme amb Maragall i Carner com a grans representants. Als anys 20 van destacar els poemes de Salvat Papasseit i Josep M. de Sagarra. De Sagarra el més conegut i musicat és Vinyes verdes vora el mar cantat per Lluís Llach i Ovidi Montllor.

Finalment, s’ha referit a poetes contemporanis com Vincent Andres Estellés, Miquel Martí i Pol i Joan Barceló. De Martí i Pol ha destacat que durant un breu període de temps va cantar els seus poemes i que, posteriorment escrivia amb la intenció que els seus poemes fossin musicats.

L’activitat ha estat una proposta de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp i el  el suport des Serveis Territorials de Cultura i l’Ajuntament de Tremp.

 

Vist: 255

Identifica´t or Registra´t

Registra´t

Registre d'usuari
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH